Foto: Urban City // B.P. / ilustracija

Telo u fazi raspada, koje je pronađeno pre desetak dana kod Kostolca, još uvek nije identifikovano.Postoje indicije da je doplovilo čak iz Hrvatske po pisanju beogradskih medija.

Da podsetimo, telo muškarca pronađeno je prošlog petka po podne, kada je samo isplivalo kod crpne stanice u delu nazvanom Pepelište, nedaleko od elektrane.

Iz vode su isplivali donji ekstremiteti i mali deo trupa. Telo je bilo u fazi raspadanja i u prvom momentu se nije mogao utvrditi ni pol, ali je definitivno, zbog dužine i debljine nogu utvrđeno da je reč o muškarcu. Više javno tužilaštvo u Požarevcu je odmah po pronalasku tela naložilo obdukciju, ali i da se urradi DNK analiza, koja bi trebalo da bude gotova u narednih nekoliko dana.

Telo je bil u toliko lošem stanju da nije moglo da se utvrdi da li je reč o utopljeniku ili žrtvi nekog krivičnog dela. Leš je bio gotovo presečen napola, bez glave i trupa. Međutim, to ne mora da znači da je čovek isekao telo. Dok je plutalo, mogao ga je iseći brod, a pošto je dugo u vodi, mogle su i ribe da pojedu i oštete telo.

KOMENTARIŠI