Detalji tragedije u Lučici: Nesrećna žena MOLILA ZA POMOĆ sat vremena pre...

Detalji tragedije u Lučici: Nesrećna žena MOLILA ZA POMOĆ sat vremena pre ubistva

Kobnog dana, u petak, nesrećna žena došla je u Centar, svega sat vremena pre monstruoznog ubistva, da saopšti da se muž ne smiruje.

Vladan Grdanović (37) iz sela Lučica nedaleko od Požarevca ubio je svoju suprugu Jelenu (37) u petak oko 13 sati sa više uboda nožem u predelu grudi, a zatim je seo u automobil i uputio se ka požarevačkoj obilaznici, gde je, kako se sumnja, namerno prešao u suprotnu traku u trenutku kada mu je u susret išao kamion, izazvao direktan sudar i na mestu poginuo. Grdanović je, inače, bio zaposlen kao medicinski tehničar u Opštoj bolnici u Požarevcu, dok je Jelena radila u lokalnoj prodavnici.

Za to vreme grupa za koordinaciju i saradnju u vezi sa sprečavanjem nasilja u porodici razmatrala je slučaj ovo dvoje supružnika i nasilja koje je ubijena Jelena prijavila dva dana ranije.

– Ona je prijavila nasilje policiji u Požarevcu dva dana ranije, međutim policijski službenik Vladanu nije odredio neku od hitnih mera. Tek kasnije je policajac prijavio slučaj Centru za socijalni rad, a radnici Centra izašli su na teren 14. decembra da bi uradili procenu rizika od nasilja. Na tom sastanku oni su utvrdili da postoji rizik od nasilja, međutim, tek dan kasnije za njihov slučaj bio je zakazan sastanak koordinacione grupe – priča izvor upoznat sa slučajem.

Kobnog dana, u petak, nesrećna žena došla je u Centar, svega sat vremena pre monstruoznog ubistva, da saopšti da se muž ne smiruje.

– Radnice Centra rekle su joj da se skloni od njega jer će je ubiti i da će se sve rešiti za sat vremena, kad treba da bude održan sastanak koordinacione grupe. Naglasile su da će nasilniku biti sigurno određena mera udaljavanje iz kuće na 30 dana i zabrana prilaska. Međutim, dok su oni razmatrali njihov slučaj, Vladan je Jelenu ubio – naglašava izvor.

Kako navodi izvor upoznat sa slučajem, sumnja se da je motiv ubistva i samoubistva koje je u petak potreslo Lučice kod Požarevca upravo eventualno udaljenje Vladana iz njegove kuće u kojoj je živeo sa Jelenom i maloletnim sinom.

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

– On i Jelena imaju jedno dete. U kuću u kojoj su živeli njih dvoje su dosta ulagali, pogotovo Vladan, a imali su i veliko poljoprivredno domaćinstvo. Očigledno ga je spoznaja da će morati da napusti kuću i sve što je gradio zato što ga je Jelena prijavila za nasilje navela da ubije nju, a zatim i sebe – priča izvor.

KOMENTARIŠI