Dobio prekršajnu prijavu za blokadu magistrale u vreme dok je bio priveden...

Dobio prekršajnu prijavu za blokadu magistrale u vreme dok je bio priveden u policijsku stanicu

Foto: Urban City / B.P. // ilustracija

Stanovnik sela Baluga kod Čačka Bratislav Simović dobio je danas prekršajnu prijavu koju je policija podnela protv njega zbog blokade Ibarske magistrale u Preljini, a na njoj je navedeno da je bio na putu u vreme dok je bio priveden u policijsku stanicu.

Simović je rekao agenciji Beta da je na blokadu Ibarske magistrale u subotu, 27. novembra, došao ranije od zakazanog termina i da je stajao na pasareli iznad magistrale kada su mu u oko jedan sat prišla dva policajca, legitimisala ga i privela u policijsku stanicu.

“U policijsku stanicu smo ušli u 13.40 časova i u njoj sam bio do 14.30 minuta kada su me policajci vratili u Preljinu na blokadu i ja sam se u 14.58 minuta sa pasarele iznad magistrale obratio okupljenim gradjanima na blokadi”, rekao je Simović i dodao da ima zapisnik o njegovom privodjenju u stanicu policije.

U prekršajnoj prijavi koju je policija podnela protiv Simovića navedeno je da je on bio na kolovozu Ibarske magistrale u 13.55 časova i da je “prekršaj otkriven neposrednim opažanjem policijskog službenika”.

Simović je rekao da odbija da plati prekršajnu prijavu u iznosu od 5.000 dinara, jer ne samo da nije bio na kolovozu magistrale u vremenu koje je navedeno da je učinio prekršaj, već tog dana uopšte nije bio na kolovozu već na pasareli iznad magistrale.

On je ranije rekao da prilikom privodjenja u policijsku stanicu pre početka blokade Ibarske magistrale nije dobio objašnjenje zašto je priveden i da pretpostavja da su ga iz policjske stanice vratili na blokadu, jer je to bio zahtev gradjana koji su blokrali magistralu.

Simović je član neformalne grupe gradjana “Ne damo djedovinu”, koja se protivi eksploataciji plodne zemlje za deponije prilikom izgradnje auto-puta Preljina-Pojate.

KOMENTARIŠI