Dobitnici nagradne igre preuzeli svoje nagrade, novo izvlačenje u subotu

Dobitnici nagradne igre preuzeli svoje nagrade, novo izvlačenje u subotu

Novi vlasnici "fijata 500-L" odvezli su svoje automobile u Sremsku Mitrovicu, Vrbas, Obrenovac, Kraljevo, Valjevo, Suboticu, Novi Sad, Smederevo, Niš i Beograd.

Dobitnicima u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” svečano su u Kragujevcu uručeni ključevi automobila marke “fijat 500-L”. Ključeve im je uručio državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Željko Ožegović, a reč je o 11 automobila čiji su dobitnici izvučeni u prvom izvlačenju nagradne igre.

Izvučena još 161 nagrada u igri Uzmi račun i pobedi!

Iako je izvučeno 12 dobitnika, uručeni su ključevi za 11 vozila, jer je dvanaesti dobitnik maloletan, pa po zakonu ne može da učestvuje u nagradnoj igri.

Novi vlasnici “fijata 500-L” odvezli su svoje automobile u Sremsku Mitrovicu, Vrbas, Obrenovac, Kraljevo, Valjevo, Suboticu, Novi Sad, Smederevo, Niš i Beograd.

Među njima je i Nada Jovanović iz Kraljeva, koja je poslala desetak koverata, i nagradu, kaže, ni slučajno nije očekivala. Za nju je to bila zabava.

– Račune uvek i tražim, bilo šta da kupim, uvek se raspravljam sa trgovcima… – rekla je Nada i dodala da je trenutak kad je saznala da je dobila automobil za nju bio veliki šok.

Porodica Jovanović nikada nije imala automobil, novi će sada voziti njihove dve ćerke, ali i Nada priželjkuje da položi vožnju, iako ima 68 godina, jer bi volela da vozi.

Vlasnik novog automobila od danas je i porodica Pejić iz Beograda, čiji su se mlađi članovi Lazar i Luka posebno obradovali nagradi.

Njihov otac Gordan Pejić kaže da su poslali samo tri koverte i da su oduševljeni nagradom.

– Supruga je poslala koverte, ona i srednji sin su priželjkivali automobil, i ostvarila im se želja. Imamo i bebu kod kuće, pa nam je trebao još jedan auto, koji smo planirali da kupimo, a eto dobili smo ga – rekao je Pejić.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave Željko Ožegović zahvalio je građanima na učešću u nagradnoj igri i na tome što doprinose borbi protiv sive ekonomije.fiat 500 2-min

– Igra ima 742 nagrade, vredne nagrade, ali nije to najvažnije, najvažnije je da shvatimo da je bitno da se plaća porez – istakao je Ožegović nakon svečanog uručenja ključeva.

Ožegović je podsetio da je Vlada 2017. i 2018. godinu proglasila godinama borbe protiv sive ekonomije.

Kako je dodao, kampanja za borbu protiv sive ekonomije usmerena je upravo ka tome da napravimo bolju državu i društvo, za bolje puteve, bolnice, škole.

Zahvalio se i privrednim subjektima koji su učestvovali u nagradnom fondu, jer je, kako je podvukao, važno napraviti fer i konkurentno privredno okruženje za njihovo poslovanje.

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović istakla je da su u borbi protiv sive ekonomije država, građani i privreda na zajedničkom zadatku izgradnje boljeg društva, u kojem svi plaćamo porez i u kojem se odgovorno i pošteno posluje.

Jovanovićeva je naznačila da je u februaru zabeležen porast od 25 odsto u izdavanju fiskalnih računa u odnosu na prethodni period, i da raste svest građana o štetnosti sive ekonomije, crnog tržišta i nelegalnog zapošljavanja.

Nagradna igra “Uzmi račun i pobedi” jedna je od mera države i privrede u okviru nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, a građani su spremno odgovorili na poziv da se uključe, skupljaju račune i doprinesu borbi protiv sive ekonomije, rekla je Jovanovićeva.

– Nadamo se da će do kraja igre barem svaki drugi građanin uzeti učešće i poslati nekoliko koverata, jer je to konkretan način da damo doprinos borbi protiv sive ekonomije, ali i da građani ostanu posvećeni tom zadatku i nakon završetka nagradne igre – navela je Jovanovićeva.

Ivan Radak iz NALED-a još jednom je apelovao na građane koji žele da učestvuju u igri da ne šalju koverte u ime maloletne dece, jer pravo učešća imaju samo punoletne osobe sa prebivalištem ili boravištem u Srbiji.

U svakoj koverti mora biti najmanje ili 10 fiskalnih računa ili 10 slipova – potvrda za plaćanje karticom, minimalne vrednosti od 100 dinara po svakom računu ili slipu. Druge vrste računa i onlajn nalozi ne mogu učestvovati u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”.

Fiskalni računi i slipovi moraju biti u odvojenim kovertama, a svaka koverta u kojoj fiskalni računi i slipovi budu pomešani smatraće se nevažećom. Računi ili slipovi u jednoj koverti mogu biti i sa istog prodajnog mesta.

Samo koverte u kojima se nalazi deset fiskalnih računa ili deset slipova, minimalne vrednosti od po 100 dinara, ne starijih od 1. januara 2017, biće smatrane ispravnim. Sve neispravne koverte biće diskvalifikovane ukoliko budu izvučene.

Drugo izvlačenje će se održati u subotu, 18. marta u 17:45 sati, u direktnom TV prenosu na RTS-u, a u njemu će učestvovati koverte poslate do 17. marta u 23 časa i 59 minuta. Poslednje, četvrto izvlačenje je 31. marta, a koverte mogu da se šalju do 30. marta u 23 časa i 59 minuta.

Osobe zaposlene u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi, Državnoj lutriji Srbije, Republičkom sekretarijatu za javne politike i NALED-u ne mogu učestvovati u igri.

 

KOMENTARIŠI