Dobra vest za vozače: Odlaže se zamena tablica

Dobra vest za vozače: Odlaže se zamena tablica

Zamena registarskih tablica odlaže se za dve godine, saopštio je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Zavodom za izradu novčanica i kovanog novca donelo ovu odluku.

“Osim produženja roka za zamenu tablica, koji je bio predviđen Pravilnikom o registraciji motornih i priključnih vozila usvojenim 2010. godine, donećemo i odluku da se menjaju isključivo registarske oznake koje su oštećene i koje nisu za dalju upotrebu, dok će sve ostale moći da se koriste i nakon isteka do sada predviđenog roka od sedam godina”, naglasio je ministar Stefanović.

Potpredsednik Vlade je dodao i da za razliku od prethodne vlasti koja je 2010. godine donela ovako štetnu odluku za vlasnike vozila, aktuelna Vlada želi da pronađe najpovoljnije rešenje za građane Srbije, saopštio je MUP.

Podsetimo, vozačima je pretio novi namet već naredne godine, a tiče se zamene tablica koje su po sadašnjem ZOBS, koji je stupio na snagu krajem 2009. Zakon je predvideo da je rok važenja tablica sedam godina i da će početkom 2018. oni vozači koji ih koriste sedam godina morati da ih promene.

KOMENTARIŠI