Dogovoreno pooštravanje mera, detalji u ponedeljak

Dogovoreno pooštravanje mera, detalji u ponedeljak

Na današnjem sastanku predsednice Vlade Ane Brnabić sa medicinskim delom Kriznog štaba odlučeno je da će biti pooštrene epidemiološke mere, koje će važiti od utorka.

Trebalo je da mere budu saopštene danas nakon sastanka premijerke sa lekarima, ali će se to ipak desiti sutra. Neće biti sednice Kriznog štaba, već će danas dogovorene mere biti samo dodatno precizirane, usaglašene i zvanično saopštene.

Mere će biti drugačije od onih koje su trenutno na snazi, ali će biti i oštrije od onih koje su važile tokom prošle radne nedelje.

Trenutno je zatvoreno sve osim prodavnica prehrane, benzinskih pumpi, apoteka i zdravstvenih ustanova, a ove zabrane traju do sutra u 6 sati ujutru.

Podsetimo, prošle nedelje od ponedeljka do petka, tokom radnih dana, ugostitelji su radili do 20 časova, dok su pozorišta radila do 21 sat.

Premijerka je ranije danas navela da medicinski deo Kriznog štaba insistira na tome da se pooštre mere.

Navela je da razume zdravstene radnike, ali da se mora ramišljati i o tome šta će doneti dodatne restrikcije u smislu dodatnog kršenja mera koje ne može da se iskontroliše.

“Pokušavamo da nađemo balans i mislim da u tome uspevamo, jer i dalje imamo generalno dosta dobre pokazatelje i ekonomske i zdravstvene”, rekla je premijerka.

KOMENTARIŠI