Dom zdravlja Kučevo sproveo najbolju akciju u Braničevskom okrugu

Dom zdravlja Kučevo sproveo najbolju akciju u Braničevskom okrugu

Odlično sprovedene dosadašnje akcije besplatnih preventivnih pregleda, visoko su podigle lestvice poverenja pacijenata u zaposlene kučevačke zdravstvene ustanove kada su ovakve aktivnosti u pitanju

U okviru Akcije besplatnih preventivnih pregleda koje sprovodi nadležno Ministarstvo u većini Domova zdravlja Braničevskog okruga vršen je ultrazvučni pregled abdomena. U kučevačkom je od samog početka akcije bilo je jasno da će biti mnogo više pacijenata nego što je fizički mogiće pregledati u prediđenom roku do 16 časova.

Tome treba dodati i pacijente koji su došli sa Internim uputom za (redovni) specijalistički pregled. Međutim, zdravstvena ekipa predvođena dr Aleksandrom Filipovićem spec. rengelogom, učinila je pravo malo čudo i uspela da se ni jedan pacijent koji je došao ne vrati nepregledan.

Zvanično, do 16 časova bilo je 62 pacijenta sa urađenim ultrazvučnim pregledom ali, po slobodnoj proceni, broj onih koji su došli bio je trocifren. Kako je to nezvanično objavljeno nakon završetka akcije, rezultati koji je ostvario Dom zdravlja Kučevo najbolji su u Braničevskom okrugu.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI