Kao i prethodnih godina Ekološko društvo “Prijatelji Čačalice” u saradnji sa JP “Srbijašume” izvodi akcije ozelenjavanja predškolskih i školskih ustanova sa ciljem da se izvvrši edukacija i stvori svest kod dece o važnosti zaštite životne sredine i ekologije.

Ovom prilikom je JP “Srbijašume” doniralo sedam sadnica, od toga 2 sadnice javora, 2 sadnice lipe i 3 sadnice smrče, i u saradnji sa Ekološkim društvom “Prijatelji Čačalice” iste zasadili u vrtiću Zdravo dete.

Foto: Privatna arhiva // ustupljena fotografija

Sadnji su prisustvovali inžinjeri šumarstva Stefan Vukić, Marija Veličković i Jelena Marković, a predškolska ustanova zahvalila se i predsedniku Ekološkog društva “Prijatelji Čačalice” Dragiši Marijanoviću koji iz zdravstvenih razloga nije mogao da dođe.

Predškolska ustanova “Zdravo dete” u svom fokusu ima razvijanje zdravih navika od najranijeg uzrasta. U vaspitavanju naših najmlađih, posebna pažnja se posvećuje  boravku u prirodi kao i razvijanje svesti i brige za njeno očuvanje.

Foto: Privatna arhiva // ustupljena fotografija

Današnja akcija je uspešan nastavak ranije započete saradnje, a u ovoj predškolskoj ustanovi kažu da se nadaju se da će se saradnja i dalje razvijati i rasti na isti način kao i biljke koje su danas posađene.

KOMENTARIŠI