Društvena mreža Google+ prestaje sa radom 2. aprila

Društvena mreža Google+ prestaje sa radom 2. aprila

Tehnološki gigant je objavio da Google+ posle 2. aprila više neće postojati i detaljno je opisao korake koje će preduzeti do tog dana

Google je odlučio da ugasi svoju društvenu mrežu prošle godine, nakon brojnih sigurnosnih propusta, a krajnji datum je pomeren za početak aprila ove godine, pošto je otkriven bag koji je ugrozio 52,5 miliona korisnika.

Tehnološki gigant je objavio da Google+ posle 2. aprila više neće postojati i detaljno je opisao korake koje će preduzeti do tog dana.

Počevši od sutra, 4. februara, korisnici više neće biti u mogućnost da kreiraju nove profile, stranice, zajednice i dogadaje, preneo je sajt B92.

Kompanija će istog dana staviti i tačku na mogućnost korišćenja Google+ za komentarisanje na Blogger-u, iako će druge platforme imati vremena to da učine do 7. marta.

U narednih nekoliko nedelja, tasteri za prijavljivanje putem Google+ će prestati da rade i biće zamenjeni tasterima za prijavljivanje putem Google, u nekim slučajevima.

Kod onih zajednica koje su sakupile mnogo zanimljivih i važnih podataka, kompanija će moderatorima dati priliku da ih preuzmu početkom marta.

Međutim, Google+ za korisnike G Suite-a će i dalje nastaviti sa radom. Uskoro bi trebalo da dobije i novi izgled i nove funkcije, preneo je B92.

KOMENTARIŠI