Druženje pisaca povodom Dana žena u Malom Crniću

Druženje pisaca povodom Dana žena u Malom Crniću

Program se sastojao iz tri celine, koje su zajedno činile svojevrstan mozaik, a sve u čast i slavu žene.

Pod sloganom „Bori se za svoje snove – budi žena“, Biblioteka „Srboljub Mitić“ Malo Crniće je u svojoj čitaonici „Osam nijansi plave“ organizovala druženje pisaca, sa korisnicima biblioteke – ženama, povodom Međunarodnog Dana žena 8. marta. Program se sastojao iz tri celine, koje su zajedno činile svojevrstan mozaik a sve, u čast i slavu ŽENE.

Foto: Urban City

Da „nijedan poklon majci neće biti dovoljno dobar kao njen poklon tebi – život“, zaključak je članova dečijeg pozorištanca „Srboljub Mitić“, koji su se predstavili na samom početku, scenski prikazom na temu MAJKA NIKAD NE STARI.

Direktorka Biblioteke, Danijela Božičković Radulović, koja je i sama lauerat Diplome di Merito i medalje, uručila je , pehar i medalje Bobanu Paunoviću, Radmili Nestorov i Svetlani Perišić, dobitnicima pomenutih nagrada na konkursu„Citta del Galateo“ u Italiji.

Foto: Urban City

U scenskom prikazu „Ništa bez evrića“ (po tekstu Danijele Božičković Radulović) učestvovale su Radica Pavlović i Zorka Stojanović. Radnja se odvija u birtiji „Kod Race“, sa puno duhovitih dijaloga tržišne inspektorke i gazdarice, koji pokazujukarakter našeg čoveka.

Publika je u prijatnoj atmosferi imala priliku da vidi i scenski prikaz „Bibliotekarka“ (kombinacija tekstova Mirka Markovića i Danijele Božičković Radulović) u izvođenju Zorke Stojanović i Danijele Božičković.

KOMENTARIŠI