Dubrovnik na Forbsovoj listi najboljih evropskih gradova za život

Dubrovnik na Forbsovoj listi najboljih evropskih gradova za život

Foto: Urban City, / B.P. jul 2015.

Američko izdanje časopisa “Forbes” uvrstilo je Dubrovnik na listu 20 najboljih evropskih mesta za život, a na listi se, tradicionalno, našao i Beč.

Na osnovu različitih kriterijuma koji uključuju prisutnost međunarodnih škola, dobar kvalitet života, odličan zdravstveni sistem, dobru i stabilnu internet vezu, blizinu aerodroma sa međunarodnim letovima, niske troškove života, i nisku stopu kriminala, organizacija “European Best Destinations” (EBD) je napravila listu najboljih mesta za život u Evropi.

Foto: Urban City / B.P., jul 2015.

EBD ističe Dubrovnik kao idealnu destinaciju za odmor, kao mesto koje se otkriva celog života. Dubrovnik je priča o Jadranu, priča o istoriji grada koji je inspirisao mnoge umetnike, dizajnere, scenariste i filmske producente. Ovaj srednjovekovni grad se smatra jednim od najlepših u Evropi, gradom koji nudi brojne mogućnosti i za odmor ali i za investicije.

Beč je prepoznat kao jedan od gradova sa ​​najboljim kvalitetom života u Evropi, i kao grad sa najnižom stopom kriminala. Beč je savršen izbor za one koji traže sigurnost, stabilnost, pristupačnost, kulturu, odličnu zdravstvenu zaštitu i kvalitetne međunarodne škole.

Na listi su se još našli i Berlin, Roterdam, Hamburg, Atina, Bazel i nekoliko gradova iz Portugala, Španije, Francuske i Italije.

KOMENTARIŠI