Ova ergela početkom novog milenijuma bila je na putu da se, zbog ogromnih dugovanja koja su nastala u prethodnom periodu, mahom zbog političkuh pogrešnih odluka, kao i mnogo druge državne ergela, potpuno ugasi. Međutim, malo pomalo, uz pomoć lokalne samouprave i nadležnih ministarstva, to se nije desilo, već su ogromnni dugovi sanirani, a od kada je pre dve godine na mestu direktora postavljen dr vet. med. Mirko Stojanović ergela posluje u plusu, prenosi list “Danas” na svom web portalu.

Inače ergela “Ljubičevo” prethodnih sedmica došla je u žižu javnosti zbog pojave krpeljskog encefalitisa, zbog čega je u celom naselju proglašena vanredna situacija. Iako su stradala dva obolela konja, jedan je uspavan a drugi uginuo, u javnom preduzeću “Ljubičevo” zbog ovih problema nisu stali sa radovima, već ih nesmetano nastavljaju.

“Trenutno radimo na raščišćavanju visokog rastinja preko puta ergele, na mestu gde se održava Majski uranak, a raščišćavamo i jedan padok za konje koji je zarastao u korov. Ujedno, pripremamo se za izgradnju novog padoka, koji će za par nedelja početi da se koristi. Tokom ove godine trebalo bi da se završi i trim staza u krugu ergele, koja će služiti za rekreaciju građana”, kazao je Mirko Stojanović, direktor JP “Ljubičevo”.ergela ljubicevo spomenik konj

U ergeli je očišćen i betonski otpad oko govedarske štale koji je bilo nemoguće kositi i održavati i na tom prostoru formiraće se nova travnata površina. U prethodnom periodu očišćen je i stavljen u funkciju zatvoreni manjež koji nije korišćen 25 godina, izgrađeno je 3.000 metara padoka za konje, očišćen je prostor oko starog pojila, gde je izbačeno 86 kamiona raznog šuta i loma.

“Proširena je trening staza koja je bila zarasla u rastinje i svedena na širinu 2,5 metra, a sada je vraćena njena prvobitna širina od 7 metara. Rekonstruisana je i kompletna trofejna sala, kao i fasada na istoj. Osim toga, urađena su i ulazna vrata na štalama koja su bila propala”, rekao je Stojanović.

Nastavak teksta pogledajte OVDE.

KOMENTARIŠI