Zbog lošeg vremena, Olimpijski čas održan je u hali Sportskog centra Požarevac.

Program „Olimpijski čas“ koncipiran je bio kroz niz obrazovnih interaktivnih radionica kao što su „Olimpijsko igralište“, „Tribina sa sportistom“ i „Olimpijska priča“. Glavni cilj Olimpijskog časa je da edukuje mlade o pravim vrednostima života, koje svaki pojedinac treba da prihvati.

„Olimpijsko igralište“ čine 5 stanica u 5 boja, koje simbolizuju 5 kontinenata i 5 olimpijskih vrednosti koje se stiču kroz bavljenje sportom: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Svaka vrednost se uči kroz priču, dijalog i vežbu.

Programom su uključeni i najmlađi osnovno-školskog uzrasta koji imaju priliku da kroz „Olimpijsku priču“ nauče više o Olimpijskim igrama i vrednostima kojih se treba pridržavati u životu. Uz pomoć magnetne table i Olimpijske vežbanke, najmlađi učesnici su se na jedinstven način upoznali sa Olimpijskim pokretom i saznali koliko je važno baviti se sportom i negovati Olimpijske vrednosti.

Ana Miljanić, član Gradskog veća zadužena za omladinu i sport zahvalila se Olimpijskom komitetu Srbije zato što je Požarevac uvršćen za održavanje “Olimpijskog časa” u okviru Evropske nedelje sporta. Ona je dodala da je za Požarevac cilj ove manifestacije ima poseban značaj zbog učenja o sportu i fizičkoj aktivnosti.

“Olimpijskom času” u Požarevcu prisustvovala je i karatistkinja Ivana Perović. Ivana je svetska kadetska šampionka u kategoriji do 54 kilograma, a tu titulu osvojila je prošle godine bez izgubljenog poena. Na Olimpijskim igrama mladih u Buenosa Ajresu, karatistkinja Ivana Perović osvojila je bronzanu medalju i ukupno peto odličje za tim Srbije na ovom takmičenju.

Ovaj tekst objavljen je osnovu projekta o sufinansiranju medijskih sadržaja Grada Požarevca pod nazivom “Požarevačke škole spremne za budućnost”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

KOMENTARIŠI