EXIT na duhovit način u novoj društvenoj kampanji poručio: “Ostanimo čisti”!

EXIT na duhovit način u novoj društvenoj kampanji poručio: “Ostanimo čisti”!

“Ostanimo čisti”, poruka je velike nacionalne kampanje za čist život bez narkotika, koju je pokrenula EXIT fondacija uz podršku Ministarstva zdravlja i Telekoma Srbije, te kreativni koncept agencije McCann Beograd i podršku agencije Drive. Kampanja #StayClean za cilj ima da mlade na jedan zabavan i krajnje jedinstven način usmeri ka edukativnom sadržaju o štetnosti upotrebe narkotika, koji je na zvaničnom sajtu Stayclean.rs pružila Komisija za borbu protiv narkomanije u školama.

Pitanje „Da li znaš odakle dolazi tvoja roba?“, na hrabar i intrigantan način skreće pažnju javnosti na štetne posledice upotrebe narkotika, ali i na krajnjenehigijensko krijumčarenje zbog koje bi svako trebalo da se zapita da li je to nešto što zaista želi u svom životu. Kampanja nudi brojne korisne i krajnje razumljive informacije o štetnom dejstvu različitih narkotika po mentalno i fizičko zdravlje, ali i brojne druge sadržaje među kojima su i zabavne video igrice koje prikazuju u kakvim se sve delovima tela, krajnje nehigijenski prenose narkotici.

Prema podacima istraživanja, u Srbiji je registrovano preko petsto zavisnika od opijata koji su započeli lečenje. Prosečan uzrast kada se počinje sa eksperimentisanjem sa drogama, najčešće marihuanom, jeste 16 godina, a prosečan uzrast kada se počinje sa korišćenjem heroina jeste 21 godina. Zabrinjava ipodatak iz poslednjeg istraživanja, prema kojem je u Srbiji evidentirano 89 smrtnih slučajeva povezanih sa upotrebom droge, a epidemiološki podaci ukazuju da je prosečan uzrast heroinskih zavisnika koji su na lečenju oko 33 godine. Zbog toga je cilj #StayClean kampanje da deluje preventivno, pre svega na mlade koji još uvek nisu postali konzumenti narkotika, a da one koji to jesu, odvrati od upotrebe droga pre nego što postanu deo mračne statistike.

EXIT fondacija, kao pokretač ove inovativne borbe za čist život bez narkotika, na samom festivalu ponudiće brojne sadržaje iz #StayClean kampanje za sve svoje posetioce. Tako će se EXIT, pre svega mladima, obratiti na jedan neposredan način, koji ih neće odbiti od ove važne društvene teme, već naprotiv, zainteresovati da se informišu i da na kraju, kako to kampanja poručuje, ostanu potpuno čisti.

KOMENTARIŠI