KUD “Bubušinac” pobednik 23. SFAS-a

KUD “Bubušinac” pobednik 23. SFAS-a

Drugo veče Smotre folklornih amatera sela Srbije je svakako pružilo više od prethodne večeri, jer je odluka o vodećim mestima bila izuzetno teška za doneti.

Ipak, posle dugog većanja, stručni žiri je doneo odluku da titulu najboljeg ove godine ponese KUD “Bubušinac” iz Bubušinca, srebro, odnosno drugo mesto pripalo je KUD-u “Dr Raša Lazarević” iz Živice, dok je treće mesto pripalo KUD-u “Oreškovica” iz Oreškovice.

Bilo je nekoliko manjih nepravilnosti, ali, kako se sa godinama prag pravičnosti i pravilnosti  na ovakvim manifestacijama sve više spušta, ove godine je tim propustima progledano kroz prste. Podsetimo, samo nekoliko godina unazad, igrači nisu smeli igrati za više KUD-ova, odnosno gradskih ansambala, jer se smatralo da su ti igrači, kao i ansambli za koje nastupaju u startnoj prednosti u odnosu na ostale.

Laskava titula najboljeg igrača otišla je u ruke Draška Laze Stepanovića, igrača KUD-a “Oreškovica”, dok je diploma za najbolji vokal pripala Nini Nikolić, igrača KUD-a “Dr Raša Lazarević” iz Živice.

Kao zaključak ove manifestacije može se izvući da su gledaoci, pored svega, ipak gledali kvalitetan folklor, i izvanredne majstorije folkloraca sa područja cele Srbije.

KOMENTARIŠI