Facebook nudi još jednu opciju – sakrijte ključne reči

Facebook nudi još jednu opciju – sakrijte ključne reči

Skrivanje bilo koje odabrane ključne reči sakriće slične postove svih prijatelja, stranica ili grupa na 30 dana

Foto: Pixabay // ilustracija

Nakon što je uveo nekoliko opcija koje korisnicima omogućavaju da prilagode sadržaje na naslovnoj stranici a da pri tome ne brišu prijatelje, Facebook predstavlja i opciju “zanemarivanje ključnih reči”.

Radi se o opciji koja omogućava skrivanje svih sadržaja koji sadrže određene izraze.

Facebook je upravo pokrenuo novu opciju koja korisnicima omogućava blokiranje neželjenih sadržaja, bilo da se radi o spojlerima serija ili vestima iz politike.

Ažuriranje će korisnicima omogućiti zanemarivanje određenih ključnih reči kako na 30 dana ne bi videli objave koje ih sadrže.

Zvuči odlično, ali opcija je trenutno dostupna samo malom broju korisnika a uz to – neće blokirati oglase, piše Independent.

Zanemarivanje i blokiranje nisu ekskluzivno pravo Facebook-a, pa slične opcije nude i druge društvene mreže, uključujući Twitter i Instagram, što koriste kako bi se borile protiv onlajn nasilja i neprimerenih sadržaja.

Kako do Snooza?

Da biste aktivirali opciju, kliknite na tri tačkice iznad posta na naslovnoj strani koji sadrži elemente o kojima ne želite da čitate.

Ključne reči povučene direktno s postova mogu se ubuduće isključiti odabirom ‘odloži’.

Skrivanje bilo koje odabrane ključne reči sakriće slične postove svih prijatelja, stranica ili grupa na 30 dana.

Nažalost, oglasi koji sadrže iste ključne reči i dalje će se prikazivati ​​na naslovnoj stranici.

“Iako radimo na tome da vam pokažemo najrelevantnije postove na naslovnici, ne činimo to uvek najbolje”, rekli su iz Facebook-a.

“Zato smo izradili opcije poput Pogledajte prvi, Sakrij, Prestani da pratiš, Odloži, a sada i Odloži ključne reči. Nadamo se da ćete uz dodatne opcije uspeti da prilagodite sadržaj koji se prikazuje i da ćete više vremena provesti gledajući stvari koje su vam važne, piše tportal.hr.

KOMENTARIŠI