Facebook je objavio u četvrtak da pokreće uslugu koja će korisnicima omogućiti video poziv sa 50 učesnika.

Korisnici mogu da pozovu ljude da se priključe “Messenger sobama”, uključujući one koji nemaju Facebook nalog, i da učestvuju na grupnom video pozivu uživo na bilo kojem profilu, stranici ili grupi na platformi, kažu u toj društvenoj mreži.

Facebook nastoji da ugrabi deo kolača video konferencija, koje su zbog pandemije koronavirusa postale izuzetno popularne. Jedna od najpoznatijih je Zoom.

Druge tehnološke kompanije predstavile su slične usluge kako bi privukle korisnike, s tim da Google Alphabet Inc dopušta korisnicima da organizuju video konferencije na Meetu.

Facebook je rekao da od četvrtka uvodi novu uslugu samo u nekim zemljama na svojoj platformi i Messenger webu i da će uskoro uslugu proširiti u sve zemlje u kojima su dostupne Messenger sobe.

Emitovanja uživo na Facebook stranicama su se udvostručila u junu, u poređenju sa godinom ranije, zbog porasta takvih emitovanja od marta, kada je nekoliko zemalja počelo da uvodi karantin i mere socijalne distance kako bi suzbile širenje koronavirusa.

KOMENTARIŠI