Filmska EXIT magija i Leto ljubavi

Filmska EXIT magija i Leto ljubavi

Proteklo muzičko leto u regionu ponovo je bilo u duhu EXIT i Sea Dance festivala, koji zajedno čine EXIT Avanturu, festivalsko letovanje jedinstveno u svetu.

Ove godine su oba festivala okupila blizu 300.000 fanova i povela ih na putovanje od Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu do plaže Jaz nedaleko od Budve, proglašene od strane Lonely Planeta za najbolju u Evropi.

Na više od 30 žanrovski različitih bina nastupilo je oko 1.000 umetnika koji su zajedno sa publikom iz preko 60 zemalja sveta kreirali pravu EXIT magiju tokom ukupno sedam festivalskih dana i noći, a za mnoge koji su ostali da provedu leto kampujući na peščanim plažama koji oba festivala imaju u blizini i mnogo duže.

Sve je to zabeleženo u novom, kratkom filmu EXIT Avanture.

Lice EXIT magije u kratkom filmu igra mlada Sofija Milenković, u režiji Sonje Petrović, u čijem scenariju se, uz malu pomoć glavne junakinje, upoznaju i likovi koje tumače Sunčica Milovanović, Miloš Đurović, Dimitrije Aranđelović i Ivana Milinković.

Svi koji pogledaju i podele video na Facebooku i Twitteru uz hešteg #ExitMagicMovie automatski učestvuju u nagradnoj igri u kojoj će nasumično izvučena osoba dobiti ulaznice za EXIT Summer of Love 2017, uz smeštaj i prevoz za dvoje od Petrovaradina do Jaza.

EXIT je ovog leta oborio sopstveni rekord ukupne posećenosti uz novi rekord za najposećeniju noć u istoriji, i to u nedelju kada su program predvodili The Prodigy i Wiz Khalifa.

Na tvrđavi su nastupali i Eli Golding, indi-rokeri Bastille i The Vaccines, Džordž Klinton, Dejvid Geta, reper Stormzy, Tinariwen i zvezde elektronske scene kao što su Riči Hatvin, Maceo Plex, Nina Kravic, Solomun, Marko Karola, Dimitri Vegas & Like Mike, Oliver Heldens, DJ Hype, Sigma, Wilkinson i brojni drugi.

Avantura se nastavila na plaži Jaz gde su tokom tri dana i noći na Sea Dance festivalu nastupali Skrillex, Hurts, Lost Frequencies, Andy C, Sub Focus, Black Coffee, Jeff Mills, Stereo MC’s, Banco de Gaia i mnogi drugi.

Za naredni EXIT koji će biti održan od 6. do 9. jula 2017. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi, za ulaznice se prijavilo čak 20.000 posetilaca iz više od 60 zemalja sveta, koji prvi imaju šansu da nabave ulaznice po prvoj, najpovoljnijoj ceni.

Idućeg leta, EXIT će slaviti 50 godina od čuvenog “Leta ljubavi” (Summer of Love) iz 1967. kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvek promenio svet, boreći se za mir, slobodu govora, ljudska prava, odnosno društvenu, rasnu i polnu ravopravnost.

KOMENTARIŠI