Folksvagen otvara fabriku na 45km od Požarevca?

Folksvagen otvara fabriku na 45km od Požarevca?

Foto: Urban City / Ilustracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je u Folksvagenu, a sada je glavno pitanje – gde je posle toga VW u odnosu na Srbiju?

Prva TV je istraživala koliko je poseta jednom od najvećih imena svetske automobilske industrije značajan korak ka eventualnom otvaranju fabrike u Srbiji.

Srbija bi, ukoliko dođe do dogovora, dobila: investiciju vrednu 1,5 milijardu evra i posao za 5000 radnika, uz 300.000 proizvedenih automobila godišnje!

Navodno su Srbiji glavni konkurenti – Rumunija, Bugarska, Turska pa i Severna Makedonija. Predsednik Aleksandar Vučić je indirektno rekao da je izbor spao na Tursku i Srbiju, a da bi Folksvagenova fabrika ukoliko Srbija pobedi – mogla biti izgrađena u okolini Velike Plane.

“Ja trenutno ne znam koliki su zahtevi za tu veliku investiciju i koliki je potrebno zemlje za tu investiciju ali kazem, to je jedna velika šansa. Red bi bio da dođu u centralnu Srbiju. Otvaranje novih radnih mesta mnogo bi značilo ljudima koji ovde žive”, za Prvu TV priča Igor Matković, predsednik opštine Velika Plana.

Konačnu odluku gigant iz Nemačke trebao bi da donese početkom aprila.

KOMENTARIŠI