Krađa 28.000 vekni hleba u Požarevcu: “Posao” dobro krenuo, pa postali sve...

Krađa 28.000 vekni hleba u Požarevcu: “Posao” dobro krenuo, pa postali sve alaviji

Neverovatno, ali istinito – dvojica muškaraca osumnjičena da su sistematski krali hleb iz magacina pekarske industrije u Požarevcu i prodavali ga trgovcima za keš, ispod cene.

Ranije je Urban City već preneo da je policija uhapsila R. D. (32), koji je osumnjičen da je od oktobra do decembra 2018. godine, iz magacina pekarske industrije “AS Braća Stanković” u Požarevcu ukrao čak 28.000 vekni hleba i da je zajedno sa kolegom, vozačem kamiona Z. S. (43) taj hleb prodavao trgovcima za keš, ispod cene.

Procenjuje su se da su oštetili firmu za čak milion dinara.

Sedište ove industrije je u Grockoj, a dvojica osumnjičenih radili su u pogonu u Požarevcu, gde su i uhapšeni. Protiv njih dvojice su podnete krivične prijave (protiv jednog za proneveru, protiv drugog za pomaganje).

Nakon saslušanja pušteni su da se brane sa slobode.

Prema dosadašnjoj istrazi, R.S. je shvatio da bi mogao da svakodnevno odnosi veće količine hleba, odnosno vekne, jer nije postojala stroga kontrola o izdavanju robe.

On se sa kolegom dogovorio da trgovcima, uz redovnu isporuku hleba, dostavi i određeni broj vekni “ispod tezge”, odnosno one vekne koje je iznosio iz magacina i njih prodavao za gotovinu, ispod cene.

Kako im je “posao” dobro krenuo, postajali su sve alaviji, pa su odnosili sve veće količine hleba.

U preduzeću su primetili da postoji velika razlika između utrošenog brašna i izdatog gotovog hleba, pa je pokrenuta interna istraga, i utvrđeno je da je od oktobra do decembra 2018. godine uz magacina odneto čak 28.000 vekni hleba!

.Njih dvojica su potom praćeni i do detalja je utvrđeno na koji način su radili. Najpre su negirali krivicu, da bi potom priznali sve i potom su pušteni da se brane sa slobode.

KOMENTARIŠI