Iako je još u novembru lokalni parlament Smedereva promenio Statut kako bi proširio Gradsko veće sa devet na 11 članova, jedna fotelja je još uvek upražnjena. Nova mesta, po starom dogovoru, trebalo bi da pripadnu ovdašnjim socijalistima koji su, takođe u novembru, ulaskom Brančeta Stojanovića na mesto zamenika Skupštine grada, ponovo postali deo vlasti u gradu na Dunavu. Jedno mesto u gradskoj vladi popunio je krajem godine stari-novi većnik Slaviša Stošić iz SPS-a, koji će se i u ovom mandatu baviti finansijama. Upražnjeni resor zdravstva i socijalne politike još čeka „stručnjaka“.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović za „Politiku“ kaže da ima prečih problema.

– Ima vremena. Kada bude došlo vreme investicija, a biće ih mnogo, proširićemo i Gradsko veće – rekla je.

U međuvremenu, u Smederevu je izbio „rat“ na relaciji gradonačelnica – Crveni krst, jer je Avramovićeva nezadovoljna kvalitetom hrane u Narodnoj kuhinji za novac koji izdvaja grad. Osude, međutim, nisu pale samo na račun ove humanitarne organizacije, već su upućene i nadležnima, zaduženim u prethodnom periodu upravo za „socijalu“. Tako se na tapetu našla i Ljiljana Životić Živanović, koja je kao kadar socijalista vodila resor socijalne politike.

Za Brančeta Stojanovića (SPS), zamenika predsednika Skupštine grada, novonastala situacija ne bi trebalo da poremeti planove socijalista za kadriranje u Gradskom veću. Iako tvrdi da je dogovor sa gradonačelnicom već postignut, nije želeo da otkriva ime budućeg većnika.

NASTAVAK VESTI PROČITAJTE OVDE

 

 

KOMENTARIŠI