Foto: foluwasho/twitter

Ogromna zmija provukla se kroz ogradu i ušla na farmu u selu Pahang. Nakon što je pojeo dve koze, piton je pokušao da se skloni negde gde bi na miru mogao da svari svoj obilni obrok, kada su ga farmeri zatekli u blatu pored ograde, piše Dejli mejl.

 – To je najveći piton kog sam ikada video u životu. Pojeo je dve koze sa farme i nije mogao da se pomeri. Bilo je potrebno troje ili četvoro ljudi da ga podignu. Bio je jako, jako dug – kaže loklani meštanin Akouk Džo Gank koji je učestvovao u premeštanju zmije.

Uplašeni farmeri zmiji prvo nisu smeli da priđu, pa su je boli štapovima da vide da li će regovati. Piton punog stomaka nije mogao da pruži gotovo nikakav otpor, pa su farmeri uspeli da mu priđu, ubace u kamion i sklone daleko od drugih životinja sa farme, ali i ljudi.

Pogledajte kao je to izledalo:

Inače, pitoni mogu da pojedu i životinje veličine koze ili jelena zahvaljujući neverovatnoj sposobnosti da kada progutaju svoj plen, njihovi unutrašnji organi se pomere, neki promene funkciju kao brzo, a neki čak i privremeno prestanu da rade. Plen te veličine piton vari danima tokom kojih ne jede ništa drugo.

KOMENTARIŠI