Foto: B.P.

Mirjana Tomić (26), koja je zamenica predsednika MZ Busur, opština Petrovac na Mlavi, pozvana je u policijsku stanicu zbog sumnje da je u porodičnoj kući pretukla Dušana Tomića (86), inače dedu svog supruga, i nanela mu lakše povrede.

Kako nezvanično saznaje “Kurir”, sumnja se da je ona 24. maja, nakon svađe, dedu udarila više puta po glavi i telu.

– Deda je prijavio da ga je snajka napala i da ga je više puta udarila. On je odvezen na pregled u Opštu bolnicu, gde su konstatovane lakše povrede. Tomićeva je dala izjavu u policiji i saslušana je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Petrovcu na Mlavi, gde joj je izrečena hitna mera udaljenja iz kuće na 30 dana, kao i zabrana prilaska žrtvi – rekao je izvor ovog lista.

On dodaje da će više detalja o slučaju biti poznato po okončanju istrage.

S druge strane, Tomićeva za Kurir objašnjava da je napad bila zapravo samoodbrana i da nije bila u pritvoru, kako su to objavili neki mediji.

– Pozvana sam u policijsku stanicu jer me je deda prijavio za nasilje. A zapravo sam ja žrtva u toj kući zajedno s mojom decom godinama unazad. Svađa je nastala kada je došao majstor kog sam zvala da mi popravi kola. Deda je počeo da viče jer to je njegova kuća i ne sme da ulazi bilo ko. Majstor je otišao, a on me je posle mnogobrojnih uvreda udario pesnicom u vilicu. Uhvatila sam ga za grudi i gurnula. Tom prilikom zadala sam mu nekoliko ogrebotina na grudima i to je sve od povreda koje ima – rekla je Tomićeva.

Ona dodaje da je u pratnji policije iz kuće uzela decu i da sada stanuje kao podstanar u Petrovcu na Mlavi.

– Želela sam i ranije da odem od njih zbog maltretiranja, ali su mi oni pretili da ne smem da odvedem decu. Ovo je u neku ruku i dobro da sam najzad sa decom na sigurnom – rekla je Mirjana Tomić.

Savet će odlučiti da li će biti smenjena

Predsednik MZ Busur Predrag Tadić potvrdio je da je reč o njegovoj zamenici, ali da ne zna detalje porodičnog nasilja.

– U svakom slučaju, u najkraćem roku održaću sastanak sa članovima saveta MZ Busur i ako oni odluče, Mirjana će biti smenjena – rekao je Tadić.

KOMENTARIŠI