Galaxy S10 ili Note10 bi mogli biti prvi svetski 5G telefoni

Galaxy S10 ili Note10 bi mogli biti prvi svetski 5G telefoni

Galaxy S10 bi bio najbliži tome, jer se očekuje da će telefon biti velika nadogradnja u seriji

Qualcomm i Samsung su objavili strateško partnerstvo i mada ovaj sporazum sam po sebi deluje zanimljivo, mogao bi imati ozbiljan uticaj na Android tržište, a posebno na Samsungovu Galaxy S liniju. Sajt Trusted Review u svom članku sugeriše da bismo uskoro mogli očekivati prvi svetski 5G telefon.

Qualcomm je u nedavnom saopštenju istakao da će sporazum sa Samsungom osigurati partnerstvo u tranziciji na 5G, što snažno sugeriše da će prvi potrošački 5G telefon biti upravo Samsungov uređaj.

Ovo se može dodatno suziti i na konkretne modele. Samsung je ranije objavio da svoje prve 5G pokušaje objaviti tokom 2019. godine, a ukoliko se ovo obistini očekuje se da bi to mogao biti Galaxy S10 ili Note10 telefon.

Galaxy S10 bi bio najbliži tome, jer se očekuje da će telefon biti velika nadogradnja u seriji, za razliku od ovogodišnjeg S9 modela koji je samo osveženi Galaxy S8. Takođe, kako je Galaxy S10 za Samsung jubilarni telefon, sigurno je da će biti opremljen ekskluzivnim funkcijama.

S druge strane, Galaxy Note 10 takođe ima dobre šanse da bude prvi 5G telefon. Kako se obično pojavljuje tokom jesenje sezone, to ostavlja više vremena za razvoj 5G tehnologije, kao i implementaciju još bržih mogućnosti mobilnih podataka.

Ukoliko sve ovo ukombinujemo sa činjenicom da je EE kompletno okončao seriju mrežnih testova u UK i da je Qualcommov novi X50 modem bio deo 5G referentnog telefona u laboratorijskim testovima, deluje kao da je 5G stvarnost veoma blizu.

KOMENTARIŠI