Gasi se jedna od najpopularnijih Gugl aplikacija

Gasi se jedna od najpopularnijih Gugl aplikacija

Gugl je najavio da će se 24. februara zauvek ugasiti Google Play Music aplikacija. Ova aplikacija za puštanje muzike, pravljenje lista i striming nudila je pretplatu i u Srbiji i bila je jedna od omiljenih aplikacija na Android telefonima.

Zbog dolaska YouTube Music, YouTube Premium i drugih YouTube aplikacija došlo je i vreme da se pozdravimo sa Play Music aplikacijom, koja će biti integrisana u pomenute YT aplikacije. To znači da ste odmah u mogućnosti da YouTube aplikaciju koristite za puštanje muzike na telefonu, organizaciju fajlova i foldera, pravljenje lista i striming muzike. YT aplikacija je u prednosti, jer omogućava i striming videa ili čak i preuzimanje video numera.

“Ako još uvek niste isprobali YouTube Music, videćete da izgleda malo drugačije od Google Play muzike, ali znajte da ga je napravio isti tim uz istu posvećenost. Nudi i više od 65 miliona zvaničnih pesama, albuma i plejlisti, kao i mnoge funkcije, koje volite i koje očekujete od Google Play muzike“, objavio je Gugl nakon najave o gašenju Google Play Music.

Kako se prebaciti

Prebacivanje traje nekoliko trenutaka. Potrebno je otvoriti  YouTube Music, nakon što preuzmete tu aplikaciju iz Play prodavnice i sačekajte da vas aplikacija sama pita da li želite da prenesete sav sadržaj iz Play Music aplikacije u nju. Kliknite da želite i to je to, vaša fonoteka će brzo biti u novoj aplikaciji.

Takođe, Google Play Music aplikaciju biće moguće izbrisati sa telefona nakon sledećeg većeg ažuriranja softvera Android telefona (ako proizvođač uređaja odluči da vam isporuči taj update, koji nije obavezan), ali će se u njemu tada pojaviti Google YouTube Music, koja neće moći biti izbrisana.

Ovo je na kraju dobra stvar za korisnike, jer je YouTube Music bolja i lepša aplikacija, sa nižom cenom mesečne pretplate, a nudi veću biblioteku pesama, uključujući i gotovo sve domaće (spotove) ikad stavljene na YouTube. Tu je i promocija za do četiri meseca besplatnog slušanja, u zavisnosti od toga da li ste već imali neku promociju na Google Play Music i na kom telefonu slušate muziku.

Pretplata na YouTube Music u Srbiji je 629 dinara.

KOMENTARIŠI