GIK Požarevac: Počelo štampanje glasačkih listića

GIK Požarevac: Počelo štampanje glasačkih listića

Foto: Urban City / I.P.

Štampanje glasačkih listića za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Požarevca raspisanim za 2. jun 2024. godine počelo je danas, 23. maja u 9,00 časova u štampariji Službenog glasnika, saopštio je predsednik Gradske izborne komisje Bojan Živković.

Glasački listići štampaju se na A4 formatu, na papiru roze boje, zaštićenim vodenim žigom po celoj površini.

Predsednik Gradske izborne komisije Bojan Živković je naglasio da se štampa 68.273 glasačkih listića, što odgovara ukupnom broju birača u Požarevcu, na dan 17. maj 2024. godine.

On je na sednici Gradske izborne komisije u Požarevcu pozvao sve članove, strane i domaće posmatrače, kao i medije da prisustvuju početku štampanja listića u štampariji Službenog glasnika (Lazarevački drum 13-15), i naglasio da će posebno biti obevešteni i podnosioci izbornih lista.

Gradska izborna komisija u Požarevcu je prethodno donela Odluku o objavljivanju ukupnog broja birača u Požarevcu, Odluku o utvrđivanju izgleda i boje glasačkog listića i kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije na izborima za odbornike Skupštine Grada Požarevca, raspisanim za 2. jun 2024. godine, Rešenje o utvrđivanju broja glasačkih listića za glasanje na izborima za odbornike Skupštine Grada Požarevca, raspisanim za 2. jun 2024. godine, kao i Odluku o sadržaju, obliku i izgledu glasačkog listića i kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije na izborima za odbornike Skupštine grada Požarevca, raspisanim za 2. jun 2024. godine.

KOMENTARIŠI