Foto: Google

Google Chrome je najpopularniji internet pretraživač na svetu, ali i dalje ima dosta problema, posebno kada je u pitanju Windows 10. Zato Google trenutno radi na rešavanju dva najveća problema koja Chrome i dalje ima – prevelike upotrebe RAM memorije, i nestabilnog rada.

Mada najpopularniji, Chrome je poznat po tome što troši mnogo RAM memorije, posebno kada je otvoreno puno tabova odjednom. To ne samo što može da uspori čitav računar, već može dovesti i do toga da se Chrome jednostavno isključi, odnosno da “krešuje”.

I Microsoft i Google rade na tome da Chrome bude bolji za Windows 10, a čini se da bi funkcija TerminateProcess mogla da pomogne.

Naime, kako kažu iz kompanije Google, TerminateProcess funkcija “već puno pomaže pri bezbolnom isključivanju procesa, bez toga da se poremeti rad internet prtraživača”, prenosi Tech Radar.

Jednostavno rečeno, to znači da bi Chrome trebalo da radi efikasnije za Windows 10 korisnike, posebno ako ga koristite duže “u cugu”, i to sa mnogo otvorenih tabova.

Pouzdaniji i unapređeni Google Chrome, poboljšan svim ovim novim funkcijama, trebalo bi da ugledamo 2021. godine.

KOMENTARIŠI