Grad Požarevac dobio projekat za izgradnju atletskog stadiona

Grad Požarevac dobio projekat za izgradnju atletskog stadiona

Ugovor o donaciji projekta za izgradnju atletskog stadiona potpisali su grdaonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović i direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković.

Vrednost projekta je oko 2 miliona dinara a obaveza lokalne samouprave je da za dve godine izgradi atletski stadion, navodi se na sajtu Grada Požarevca.

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je potpisan ovaj ugovor kojim grad dobija jednu vrednu donaciju. On je još dodao da ovim objektom blagodet neće imati samo Požarevac, već i čitav Braničevski okrug:

„Uslovi koji će nakon izgradnje stadiona ovde vladati za naše sjajne atletičare biće konačno dostojni rezultata koji oni već postižu i to bez atletske staze. Iako će možda neko pomisliti da ovaj projekat dolazi sa zakašnjenjem, nismo želeli da žureći stvorimo prosečne uslove, već da ovim stadionom budemo korak bliži nameri da Požarevac u budućnosti bude jedan od atletskih centara Srbije. Vrednost doniranog projekta je oko 2 miliona dinara, a obaveza grada je da u roku od 2 godine izgradi atletski stadion. Projekat će pokazati koliko će koštati izgradnja čitavog kompleksa koji će biti namenjen svim atletskim disciplinama. U prvoj etapi sama staza će biti namenjena za nacionalna takmičenja. Izgradnja ovog objekta je nastavak unapređenja sportskih kompleksa i infrastrukture u Požarevcu. Ne treba da vas podsećam da će se izgradnjom atletskog stadiona rasteretiti hipodrom od atletičara, kao i rekreativaca.“

Pavlović je još istakao da je grad u prethodnom periodu dosta uložio u sportsku infrastrukturu ali da će tako nastaviti i ubuduće.

Slobodan Branković direktor Srpskog atletskog saveza je izjavio, da ovaj objekat koji će biti izgrađen u Požarevcu, nije samo za profesionalne sportiste nego i za rekreativce, decu i veterane. Branković je dodao da je ovaj objekat trebao biti izgrađen pre 50 godina. Atletski stadioni su izgrađeni od Novog Pazara do Subotice i da su imali različite vidove finansiranja ali da će u Požarevcu to uraditi lokalna samouprava, navodi se na sajtu Gradske uprave Požarevac.

KOMENTARIŠI