Grad Požarevac dodelio 270 ugovora za poljoprivrednike i poljoprivredna udruženja

Grad Požarevac dodelio 270 ugovora za poljoprivrednike i poljoprivredna udruženja

Ove godine zbog epidemiološke situacije nije organizovano potpisivanje ugovora sa poljoprivrednicima u Centru za kulturu kao prethodnih godina. Iz tog razloga je održana konferencija za medije u Gradskom zdanju.

Na konferenciji su govorili predsednik budžetskog Fonda za poljoprivredu Slaviša Stojković, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Bojan Dinić i iz Regionalne privredne komore Saša Filipović.

Slaviša Stojković – predsednik Agrarnog fonda, Foto: Grad Požarevac

Slaviša Stojković predsednik Agrarnog fonda je ovom prilikom istakao da je u poslednjih šest godina budžet za poljoprivredu značajno povećan i zahvalio se prethodnom gradonačelniku Banetu Spasoviću i sadašnjem Saši Pavloviću zbog toga što su imali razumevanja za značaj poljoprivredne proizvodnje za Grad Požarevac. On je još dodao da će se kreditiranje poljoprivrednih proizvođača nastaviti i naredne godine.

Bojan Dinić – član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu, Foto: Grad Požarevac

Bojan Dinić član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu istakao je ovom prilikom da od aktivnosti jedino nije sproveden odlazak na novosadski sajam poljoprivrede, koji je zbog epidemiološke situacije otkazan.

Dinić je rekao da je Grad Požarevac u ovoj godini obezbedio značajna sredstva, kao pomoć kroz subvencije našim poljoprivrednicima, ta sredstva su iznosila oko 30.000.000 dinara. Prethodne 2019. godine, imali smo 205 realizovanih zahteva, isplaćeno je 21.525.327 dinara, u ovoj 2020. godini potpisali smo 270 ugovora, ukupna potraživanja od strane poljoprivrednika i udruženja bila su 36.938.674 dinara.

Zahvaljujući Gradonačelniku Saši Pavloviću i  gradskom veću, uspeli smo da obezbedimo sredstva kako bismo svim poljoprivrednicima izašli u susret i u ovom trenutku ta sredstva su već u potpunosti isplaćena.

Želim da istaknem da su stručne službe i komisija Budžetskog fonda za poljoprivredu odlično obavili svoj posao i u oteženim okolnostima uspeli da završe sve u roku.

Takođe, veliku zahvalnost dugujemo ministru Branislavu Nedimoviću i ministrastvu poljoprivrede, koji su u skladu sa politikom predsednika Aleksandra Vučića, dali potpunu podršku u programu sprovođenja mera razvoja poljoprivrede i brzo i efikasno dostavljali rešenja i saglasnosti koja su nama bila neophodna kako bismo na vreme sproveli ceo postupak.

Grad Požarevac nastaviće i u narednim godinama da ulaže značajna sredstva i pomaže razvoju poljoprivrede.

2 KOMENTARA

KOMENTARIŠI