Danas je prostorijama Odeljenja saobraćajne policije izvršena primopredaja opreme za ovu jedinicu policije.

Oprema je donacija Grada Požarevca, preko saveta za bezbednost u saobraćaju. Ispred ovog saveta primopredaji su prisustvovali i Ivan Tirnanić sekretar saveta za bezbednost grada Požarevca, Dalibor Miljković član gradskog veća i Dragan Stanojević predsednik saveta za bezbednost saobraćaja grada Požarevca.

Foto: Urban City

Oprema koja je donirana sastoji se od svetlećih uređaja (Treptuće lED zuto svetlo i baterijske lampe),

Foto: Urban City

foto aparati sa blicem namenjeni uviđajima saobraćajnih nezgoda i crveni nastavak STINGER.

Foto: Urban City

Ukupna vrednost ove donacije iznosi 300.000 rsd.

Foto: Urban City

Predsednik saveta za bezbednost saobraćaja grada Požarevca Dragan Stanojević istakao je ova donacija za saobraćajnu policiju prikupljena od kazni nesavesnih vozača i  da se 30 odsto sredstava od naplaćenih saobraćajnih prekršaja daje lokalnoj samoupravi za unapređenje bezbednosti u saobraćaju.

Foto: Urban City

Savet izdvaja sredstva za horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, unapređenje bezbednosti dece kod škola, izradu projekata za biciklističke i pešačke staze, auto sedišta za bebe i još mnoge druge promotivne aktivnosti.

U narednom periodu biće izdvojena sredstva u iznosu od 500.000 rsd za nabavku motocikla (skutera) za saobraćajnu policiju.

Policijski savetnik, načelnik saobraćajne policije u Požarevcu Dragan Ristić zahvalio se gradu Požarevcu na donaciji i istakao odličnu saradnju sa savetom za bezbednost grada Požarevca.

KOMENTARIŠI