Foto: Urban City // B.P.

Danas je Požarevac kupio zgradu “Komercijalne banke” u centru grada, ukupne površine 1.306 metara kvadratnih (podrum+prizemlje+4 sprata), napisao je na zvaničnom profilu na Facebook-u gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović.

“Po procenjenoj tržišnoj vrednosti nadležne Poreske uprave u visini od 71.760.500 RSD, došli smo u posed ovog reprezentativnog objekta i time stvorili uslove da u njega preselimo pojedina javna preduzeća i službe, kako bismo još više poboljšali kvalitet usluga prema građanima“, dodato je u objavi.

Ovaj objekat je izgrađen krajem šezdesetih godina prošlog veka. Najveći deo objekta se do sada koristio kao kancelarijski prostor.

Foto: Urban City // B.P.
Stanje objekta po spratovima se inače značajno razlikuje. Zgrada ima dva odvojena ulaza iz ulice Moše Pijade, jedan za poslovnu zgradu i drugi za ekspozituru koja nije bila predmet prodaje. Objekat takođe ima i pomoćni ulaz sa suprotne, južne strane na nivou između suterena i prizemlja.
Prvi, drugi, treći i četvrti sprat imaju površine između 291 i 295m². Svi spratovi imaju sličan kvalitet završnih radova sa metalnom fasadnom i drvenom unutrašnjom stolarijom, parketima u kancelarijama, granitom u hodnicima i po dva mokra čvora na svakom spratu.
Jedino je drugi sprat renoviran u skorijem periodu i nalazi se u veoma dobrom generalnom stanju. Kvalitet pojedničnih kancelarija na trećem spratu se neznatno razlikuje zbog različitih zakupaca koji su tu ranije bili prisutni te nezavisno renovirali prostor.
Četvrti sprat se nalazi u izvornom stanju i zahteva ulaganja.

KOMENTARIŠI