Danas, 10. aprila u svečanim salonima Grada Požarevca organizovan je prijem za folklorne ansamble sa Kosova i Metohije i iz Rumunije koji su u poseti gradu Požarevcu povodom održavanja Uskršnjeg festivala u Poljani.

Foto: B.P.

Podsećamo, 14. Uskršnji etno festival održan je u nedelju, 9. aprila u porti manastira Sestroljin u selu Poljana u blizini Požarevca.

Foto: B.P.

Današnjem prijemu prisustvovali su predstavnici Grada Požarevca na čelu sa gradonačelnikom Banetom Spasovićem.

Foto: B.P.

Spasović je u svom obraćanju poželeo doborodošlicu gostima iz Rumunije i sa Kosova i Metohije i rekao da želi da im Požarevac ostane u lepom sećanju, kao i da je naš grad uvek na usluzi svojoj braći sa Kosova i Metohije.

Foto: B.P.

“Tu smo da pokušamo da ovih radosnih dana kakvi su ovi nakon Vaskrsa malo skrenemo misli sa teškoća koje imate i žrtve koju prihvatate na sebe zarad opstanka Srbije na njenom vekovnom ognjištu.

Foto: B.P.

Osećajte se prijatno ovde, ponesite svojoj kući najlepše utiske iz Požarevca, a kada budete krenuli prenesite pozdrave i našem narodu na našem  Kosovu i Metohiji uz jednu poruku, a to je da pravda ne može večno biti ponižavana i da ćemo taj dan njenog trijumfa na Kosovu kada osvane, a siguran sam da će to biti i mi  ćemo ovde sa čitavom Srbijom slaviti.”, rekao je gradončelnik Požarevca.

Foto: B.P.

Spasović je sa saradnicima gostima uručio prigodne poklone.

KOMENTARIŠI