Gradiće se biciklističko-pešačka staza od Tvrđave Ram do Srebrnog jezera

Gradiće se biciklističko-pešačka staza od Tvrđave Ram do Srebrnog jezera

Foto: Urban City // B.P.

Vlada Srbije odobrila je u četvrtak 636 miliona dinara za realizaciju četiri projekta na području Podunavlja u cilju unapređenja turističke infrastrukture.

Sredstva će biti namenjena za izgradnju sportsko-rekreativnog centra sa auto-kampom u Kovinu, kao i izgradnju biciklističke staze duž dunavskog nasipa od Vračevog Gaja do Stare Palanke na teritoriji opštine Bela Crkva.

Takođe, planirani su izgradnja biciklističko-pešačke staze od Tvrđave Ram do Srebrnog jezera sa rasvetom dužine 10 kilometara na teritoriji opštine Veliko Gradište i uređenje sportsko-rekreativnog kompleksa duž keja u Novom Sadu, saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine.

Ministar Husein Memić izjavio je da je cilj da se od Bezdana do Kladova iskoriste svi turistički potencijali Dunava, čemu će posebno doprineti realizacija pomenuta četiri projekta.

Memić je dodao da je u 2023. pored sedam miliona evra redovnih budžetskih sredstava, opredeljeno još ukupno sedam miliona evra za projekte na Podunavlju, preneo je sajt Vlade.

KOMENTARIŠI