Grčka delegacija posetila Požarevac

Grčka delegacija posetila Požarevac

Photo: Urban City // A.K.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović i predsednik Skupštine Grada Požarevca Predrag Mijatović sa saradnicima održali su radni sastanak sa predsednikom opštine Iraklia iz Grčke Jorgosom Kucakisom.

Grad Požarevac se pobratimio sa Iraklijom pre skoro jedne decenije.

Saša Pavlović gradonačelnik Grada Požarevca se ovom prilikom zahvalio na poseti delegaciji iz Iraklie sa kojom nas veže dugogodišnje poznanstvo. Pavlović je dodao da je cilj današnjeg sastanka unapređenje saradnje između ova dva grada iz oblasti privrede, poljoprivrede, kulture i školstva.

Na sastanku su prisustvovali članovi gradskog veća, direktor Poljoprivredne škole i Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi.

Jorgos Kucakis se zahvalio na toplom prijemu i posetio je na istorijsku povezanost između Iraklie i Požarevca a to je da su za vreme Prvog svetskog rata, zbog bugarske okupacije, izbeglice iz Iraklie našle svoje utočište u Požarevcu te da su neki od njih tu i ostali. Gospodin Jorgos je rekao da mu je drago što na sastanku vidi dosta mladih ljudi što je siguran znak da će se ova saradnja nastaviti ubuduće.

KOMENTARIŠI