Grejalica izazvala požar: Vatra progutala celo prizemlje kuće u Proleterskoj ulici u...

Grejalica izazvala požar: Vatra progutala celo prizemlje kuće u Proleterskoj ulici u Požarevcu

Iako ima tek 32 godine, Zoran brine o četvoro dece svoje sestre, umesto nje i njihovog oca

Zoranu Petroviću (32) iz Požarevca, staratelju četvoro maloletnih sestrića, požar je uništio celo prizemlje kuće u Proleterskoj ulici. Požar je izbio kada se zapalila kaljeva grejalica, dok su u kući boravili sedmogodišnji blizanci, dečak i devojčica, njihov brat star osam, i sestra stara 17 godina. Na sreću, deca nisu povređena, ali je uništeno celo prizemlje.

Foto: Google maps screenshot

– Dok su gledala televiziju, deca su se otimala oko daljinskog i tad je na grejalicu pala jakna i zapalila se. Kad sam čuo njihovo dozivanje, utrčao sam u sobu i izveo ih napolje. Vatra je za kratko vreme uništila zidove, tavanicu, stolariju i pokućstvo – priča Zoran za Novosti. Od ukupno 120 kvadrata, koliko imaju prizemlje i sprat, u požaru je uništeno oko 80.

Iako ima tek 32 godine, Zoran brine o četvoro dece svoje sestre, umesto nje i njihovog oca. U njegovoj kući, na spratu, požar je izbio i 2014. godine, zbog elektroinstalacija. Četiri godine mučio se da popravi kuću, a sad ih je zadesio novi požar. Na sreću, humani sugrađani pritekli su u pomoć, zahvaljujući objavama i apelima na društvenim mrežama.

Najstarija devojčica o kojoj Zoran brine je gimnazijalka, a troje mlađih idu u OŠ “Kralj Aleksandar Prvi”. Ova škola odmah je reagovala i obezbedila prozore i laminat. Ostalo su donirali humani građani.

PRAVI PRIJATELj

Glavnu pomoć Zoranu pruža njegov prijatelj Vladimir Trajković, koji sve vreme radi sa njim na otklanjanju posledica požara. Njega smo zatekli kod Zorana baš u trenutku kad je krenuo da iz kamionske prikolice istovari donirani građevinski materijal za popravku kuće.

KOMENTARIŠI