Požarevački Gradski hor ”Barili” nastupio u Kristalnoj dvorani hotela Hajat u Beogradu

Požarevački Gradski hor ”Barili” nastupio u Kristalnoj dvorani hotela Hajat u Beogradu

Hor ''Barili'' sa velikim uspehom nastavlja svoju misiju vrhunskog kulturnog reprezenta, kako u Republici Srbiji, tako i u stranim diplomatskim predstavništvima

Požarevačkom Gradskom horu ”Barili”, sa dirigentkinjom Katalin Tasić, pripala je izuzetna čast da u četvrtak nastupom u Kristalnoj dvorani hotela Hajat u Beogradu, otvori Svečani prijem povodom Nacionalnog praznika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Povodom 47. godišnjice od osnivanja ove nama prijateljske zemlje i 100-godišnjice od rođenja prvog predsednika Emirata, šejka Zajeda Bin Sultana Al Nahjana, Njegova Ekselencija, ambasador Mubarak Al Daheri je pozdravio brojne visoke zvanice iz redova diplomatskog kora i političkog,javnog i kulturnog života zemlje i nadahnuto govorio o izvanrednoj saradnji dve zemlje na svim poljima.

Jednu od značajnih kulturnih spona dveju zemalja predstavlja i hor ”Barili” koji je posebno za ovaj događaj premijerno izveo delo savreme kompozitorke Emirata, Eman Al Hašimi, pisano povodom značajnog jubileja ”Godina Zajeda”. Izvanredno izvođenje ove kompozicije na izvornom, arapskom jeziku izazvalo je oduševljenje i ovacije prisutnih, a posebno članova diplomatskog kora arapskih zemalja.

Brojnim nastupima, na značajnim manifestacijama koje obeležavaju kulturni život naše zemlje i našeg grada, hor ”Barili” predvođen dirigentkinjom Katalin Tasić, sa velikim uspehom nastavlja svoju misiju vrhunskog kulturnog reprezenta, kako u Republici Srbiji, tako i u stranim diplomatskim predstavništvima.

KOMENTARIŠI