U prepunoj sali ”Ivo Andrić” beogradskog hotela ”Metropol Palas”, Njegova Ekselencija ambasador Mjo Ej, pozdravljajući visoke zvanice – članove diplomatskog kora i ličnosti iz javnog, političkog i kulturnog života, podsetio je da se ove godine obeležava 71. godišnjica od sticanja nezavisnosti Republike Mjanmarske Unije.

Naglasivši značaj izvanrednih bilateralnih odnosa dve zemlje, biranim rečima se zahvalio horu ”Barili ” koji je već drugu godinu uzastopno, na besprekornom burmanskom jeziku briljantno izveo himnu Mjanmara.

Kuriozitet večeri i poseban doživljaj za zvanice predstavljala je drevna tradicionalna burmanska igra, koju su sa ćerkom ambasadora i visokom službenicom ambasade Mjanmara zajedno odigrale i članice hora ”Barili”.

”Imala sam čast da mi ambasador Mjo prenese izraze visokog poštovanja i zahvalnosti za učešće članica Hora u tradicionalnom burmanskom plesu, kao i želju domaćina da ih naučimo srpsko kolo i budemo gosti njihove predivne zemlje. Čestitam svim članicama Hora na iskazanom naporu i visokoj profesionalnosti koje su pokazale u sadlađivanju veoma složenog burmanskog jezika i takođe nimalo jednostavne i nama egzotične himne Mjanmara, čime su se kao i mnogo puta do sada, pokazale kao svojevrsni ambasadori u službi kulturne diplomatije Republike Srbije i srpske kulture, što na najvišem nivou i svesrdno prepoznaje i podržava Grad Požarevac’‘, izjavila je Katalin Tasić po završetku Svečanog diplomatskog prijema.

KOMENTARIŠI