Foto: MUP video screenshot

Sedam osoba je uhapšeno zbog sumnje da su proizvodili i prodavali marihuanu. U toku je pretres na više lokacija širom Srbije.

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK-om, nakon višemesečnog predistražnog postupka na teritoriji Srbije, danas je lišeno slobode sedam lica i to: I. S., N. Z., A. D., G. Č., R. D., S. D., i M. R. dok jedan osumnjičeni nije pronađen na adresi.

Uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako tužilaštvo navodi, “ta organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator I.S. je u periodu od sredine 2021. do danas (10. oktobra 2023. godine) neovlašćeno proizvodila opojnu drogu marihuana u raznim građevinskim objektima (laboratorijama) na teritoriji Republike Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine”.

Kako se navodi, u toku su pretresi na više lokacija na teritoriji Srbije. Samo u Subotici je u jednoj od laboratorija danas pronađeno oko 500 biljaka kanabisa u raznim fazama rasta.

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega biti saslušani.

KOMENTARIŠI