Hoteli, restorani i plaže u Crnoj Gori od 18. maja

Hoteli, restorani i plaže u Crnoj Gori od 18. maja

Gospa od Škrpjela, Bokokotorski zaliv, Foto: Urban City, B.P. // arhiva

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović pozvao je danas gradjane Srbije da “u skladu sa preporukama zdravstvenih vlasti dve države” dodju u Crnu Goru i Budvu na letovanje.

Božović je danas posetio Opštinu Budva i razgovarao sa gradonačelnikom Markom Carevićem, funkcionerom Demokratskog fronta (DF).

“Opština Budva je za Republiku Srbiju od izuzetno važnog značaja. Razgovarali smo o konkretnim pitanjima saradnje ambasade i Opštine. Želim najbolju moguću saradnju izmedju Crne Gore i Srbije, kao dve prijateljske i bratske države. Da unapredjujemo, ekonomsku, privrednu, političku, kulturnu saradnju izmedju Republike Srbije i Opštine Budva”, kazao je Božović, a prenosi portal Vijesti.

Prema njegovim rečima, gradska uprava Budve zahteva da se što pre omoguće olakšice za dolazak kako radne snage iz Srbije za pripremu sezone, tako i gostiju.

Božović je kazao da je Ambasada Srbije u kontaktu sa Ministarstvom spoljnih poslova Crne Gore o relaksaciji recipročnih mera.

Sutomore, Foto: Urban City

“Predlažemo da vlasnici poljoprivrednog zemljišta sa obe strane granice budu izuzeti od tih mera, kao i ljudi koji imaju stalno zaposlenje u jednoj od država. Takodje, u dogovoru sa privrednim komorama i nadležnim institucijama mi ćemo pomoći da se iznadje rešenje za angažovanje radne snage”, naveo je on.

Dodao je da je Srbija već dogovorila povlašćeni, prioritetni prelazak sa Madjarskom, Bugarskom, da je u pregovorima sa BiH, te da mu je naloženo da sa Crnom Gorom “pronadje rešenje… za konkretne probleme ljudi”.

“Meni je dat zadatak praktično danas da sa Crnom Gorom maksimalno iznadjemo rešenja, koja će zahtevati poštovanje svih epidemioloških preporuka zdravstvenih vlasti i Crne Gore i Srbije, a sa druge strane, iznadjemo rešenja za konkretne probleme ljudi”, objasnio je Božović.

Gradonačelnik Budve Marko Carević pozvao je vlade Srbije i Crne Gore da “nadju zajedničko rešenje i najjednostvaniji mogući model za što lakše komunikacije i kretanje, kako sezonske radne snage, tako i turista”.

On je pozvao gradjane Srbije da dodju na crnogorsko primorje.

Hoteli, restorani i plaže u Crnoj Gori trebalo bi da budu otvoreni od 18. maja.

KOMENTARIŠI