Humanitarna pomoć za Ustanovu u Velikom Popovcu

Humanitarna pomoć za Ustanovu u Velikom Popovcu

Udruženje za promociju kulture, tradicije i turizma „Od knjige do duše“ iz Kostolca organizovalo je tokom novembra i decembra meseca ove godine, prikupljanje humanitarne pomoći, u vidu garderobe, obuće, sredstava za higijenu i hrane, za Ustanovu za odrasle i starije „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu.

Osnovna delatnost Ustanove za odrasle i starije „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu obuhvata smeštaj lica sa intelektualnim teškoćama oba pola sa preko 18 godina starosti. Ukupan broj korisnika domskog smeštaja na aktivnoj evidenciji ustanove iznosi 257, od toga 172 muških i 85 ženskih korisnika, dok su u Stanovanju uz podrku 4 muška i 3 ženska korisnika, što ukupno iznosi 264 korisnika. Većina je na intelektualnom nivou dece uzrasta do 10 godina.

Delegacija u sastavu: Renata Minić, Goran Minić, Ružica Živković, Jovo Ćulibrk, Dragica Stefanović, Slobodanka Spasojević, Ivan Ivanović (kao predstavnik sindikata kopova), Ivan Andrejić (kao predstavnik sindikata Autotransport) – u petak 23. decembra 2022. godine, u prepodnevnim satima, uručila je donaciju direktoru Ustanove, Dejanu Markoviću.

Udruženje „Od knjige do duše“ zahvaljuje se svima koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji, kao i Sindikatu kopova Kostolac i Sindikatu Autotransport d.o.o. Kostolac koji su obezbedili prevoz donacije i kupili slatkiše za štićenike ustanova.
Naše malo nekog drugom mnogo znači.

KOMENTARIŠI