Komandir iz zatvora trči od Pančeva do Zabele za bolesnog dečaka

Komandir iz zatvora trči od Pančeva do Zabele za bolesnog dečaka

Foto: Urban City / B.P.

Željko Zeljković, komandir KPZ “Pančevo” i ultramaratonac istrčaće u ponedeljak, 13. februara, s početkom u 6.30 časova, ultramaratonsku distancu od oko 70 kilometara od KPZ “Pančevo” do KPZ “Požarevac” kako bi pomogao petogodišnjem Mateji Poljaku koji boluje od autizma, a koji je sin njegovog kolege.

Ovo je deo akcije “Kolege za kolegu” koju su pokrenule prijatelji sa kojima Nikola Poljaka, otac dečaka, radi godinama u KPZ u Pančevu.

Iako je Željko Zeljković, jedan od najboljih srpskih ultramaratonaca i ranije trčao ovakve humanitarne trke, ovog puta neće biti sam.

– Tokom ove trke ići ću od Pančeva, preko Bavaništa, Kovina, Radinca i Vranova, sve do Zabele. Usput će mi se priključivati i kolege u delovima trke, pa i neki moji trkači. Poenta je da sakupimo što više novca da pomognemo ovoj porodici jer im za tretmane i lekove treba oko 50.000 dinara mesečno.

Inače, Mateja Poljak iz Pančeva boluje od autizma, a njegovi najveći problemi su u govoru i komunikaciji, zatim mehanici, a registrovani su i povremeni epileptični prekidi. On pohada defektološke i logopedske tretmane, a mora da uzima i suplemente koji se nabavljaju iz inostranstva, što je na godišnjem nivou veliki iznos. Upravo zato su u pomoć oci Nikoli priskočile i kolege i prijatelji.

– U realizaciji ove humanitarne akcije pomogli su Uprava za izvršenja krivičnih sankcija, Uprava KPZ “Pančevo” i Uprava KPZ “Zabela – Požarevac”.

Cena kilometra koji trči Željko je proizvoljna. Prilikom uplate je potrebno kao svrhu uplate napisati “Za Poljak Mateju”, a kao poziv na broj potrebno je napisati broj kilometara koji želite da kupite.

Svako ko želi da pomogne malom Mateji to može uraditi uplatom na namenski žiro račun u “NLB Komercijalnoj banci” br. 205-9001030353543-55 .

KOMENTARIŠI