Opšta bolnica Požarevac, Foto: B.P.

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 169 pacijenata što govori o stalnom porastu broja građana kojima je potrebno bolničko lečenje zbog simptoma koronavirusa.

Kod 145 je potvrđena kovid infekcija, dok se za ostale čekaju rezultati. Svi hospitalizovani su uglavnom iz Braničevskog okruga, navodi dr Danko Nikolić, direktor OB Požarevac.

Tokom vikenda bilo je više prijema (38) nego otpusta (33). Primaju se pacijenti sa težom kliničkom slikom. Od petka do nedelje preminula su tri pacijenta u kovid bolnici: muškarac, 1930. godište iz Velikog Gradišta, muškarac, 1938. godište iz Kostolca i žena, 1948. godište iz Velikog Gradišta.

Trenutno je zauzeto deset respiratora, dva pacijenta su intubirana, a osam je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV).

Klinička slika hospitalizovanih nije dobra, uglavnom su svi u težem stanju i oko 100 njih zahteva dodatni kiseonik.

-Među našim zdravstvenim radnicima trenutno je infekcija potvrđena kod njih petoro, jedan je na bolničkom lečenju i dobrog je stanja, kaže Nikolić.

Foto: B.P. / arhiva

-Molimo građane da se pridržavaju svih mera zaštite i da se vakcinišu u što većem broju. U kliničkoj praksi je primećeno da osobe koje su primile vakcinu lakše podnose bolest i njihovo lečenje kraće traje, zaključuje Nikolić.

U zelenoj zoni trenutno na bolničkom lečenju su 142 osobe.

KOMENTARIŠI