U direktnom sudaru dva automobila koji se dogodio u ponedeljak na putu Veliko Gradište – Požarevac, na licu mesta preminuo je vozač “fijata punto”, Mlađan Mihajlović (48) iz Ćirikovca, dok je njegov suvozač, još nepoznatog identiteta, preminuo na putu do Opšte bolnice u Požarevcu. Povrede opasne po život zadobila je Mlađanova supruga Žaklina (44), koja je iz požarevačke bolnice hitno prevezena u beogradski Urgentni centar.

Vozač drugog automobila, marke “fijat marea”, G. J. (29) iz okoline Požarevca, prošao je samo sa lakšim povredama, jer su ga zaštitili i spasli vazdušni jastuci. Tela preminulih poslata su na obdukciju u Opštu bolnicu. U toku je i postupak identifikacije preminulog suvozača, jer on kod sebe nije imao nikakva lična dokumenta.

Do nesreće je došlo kada je Mihajlović, vozeći u smeru ka Beogradu, zaustavio auto kod nepregledne krivine i pokušao da napravi polukružno i vrati se kući. U tom trenutku iz suprotnog smera naišao je “fijat marea”, pa je došlo do direktnog sudara. Prema pričama nekih meštana Ćirikovca, Mihajlović je na put krenuo sa suprugom i još jednim starijim muškarcem, koji je, kao majstor, nešto trebalo da im odradi.

– U blizini skretanja za Požarevac, setili su se da su nešto zaboravili, pa je Mlađan pokušao da okrene auto i vrati se kući. Tad je baš naišao drugi auto, koji je išao ka Velikom Gradištu, i došlo je do sudara – pričaju meštani.

SLABO SE DRUŽILI

Meštani Ćirikovca kažu da su supružnici Mihajlović, koji imaju dvoje odrasle dece, bili povučeni i slabo su se družili sa ostalima u selu. O nastradalom suvozaču ništa ne znaju i pretpostavljaju da nije iz ovih krajeva. Tačan uzrok ove saobraćajne nesreće i smrti dvojice ljudi biće utvrđen po završetku istrage i po pristizanju izveštaja sa obdukcije.

KOMENTARIŠI