Inspekcija u Požarevcu saopštila radno vreme ugostiteljskih objekata

Inspekcija u Požarevcu saopštila radno vreme ugostiteljskih objekata

Foto: Urban City // B.P.

Obaveštavaju se sva pravna lica i preduzetnici (poslodavci) koji obavljaju delatnost i usluge u oblasti ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića, tu delatnost, odnosno pružanje usluga mogu da obavljaju, odnosno da posluživanje korisnika vrše u zatvorenom prostoru i u prostoru organizovanih bašti na otvorenom – uz primenu preventivnih mera propisanih uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, koju je donela Vlada Republike Srbije i naredbom o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19, koju je donelo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Na osnovu navedene uredbe i naredbe radno vreme ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru i noćnih klubova ograničava se tako da ti objekti i noćni klubovi mogu da rade do 01.00 časova.

Radno vreme ugostiteljskih objekata u kojima se pružaju usluge u u otvorenom delu objekta ograničava se tako da ti objekti mogu da rade do 02.00 časova. (U skladu sa radnim vremenim pre izbijanja epidemije odnosno Gradskom odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih objekta.)

Reprodukovanje, odnosno emitovanje muzike ili izvođenje muzičko-scenskog programa uživo može se vršiti samo do 01.00 časova u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Pravna lica i preduzetnici koji obavljaju delatnost u oblasti ugostiteljstva moraju sprovoditi mere i pridržavati se prostornog ograničenja u pogledu broja ljudi i distance u skladu sa navedenom uredbom i naredbom.

KOMENTARIŠI