Inspekcija zatvorila “Lidl” u Kragujevcu

Inspekcija zatvorila “Lidl” u Kragujevcu

Foto: Urban City / arhiva

Kragujevačka komunalna inspekcija u saradnji sa komunalnom milicijom danas je zatvorila LIDL u tom gradu, zbog kršenja protivepidemijskih mera. Prodajni objekat tog lanca koji se nalazi u naselju Stanovo, zatvoren je privremeno na 72 sata.

Tradicionalno, četvrtak je dan kada se, zbog akcija, u Lidlovim objektima zadesi veliki broj ljudi. Ovog puta, prema rečima pojedinih kupaca, najveća gužva bila je oko alata.

U Požarevcu je takođe jutros, ali i prošlog četvrtka bilo sve “redovno”, iako su na snazi mere zaštite protiv zarazne bolesti COVID-19. Podsećamo da su zbog mera zatvoreni kafići i restorani, noćni klubovi, barovi…

Komunalna inspekcija koja u okviru svojih nadležnosti kontroliše i maloprodajne objekte, u kragujevačkom LIDLU ustanovila je kršenje više protivepidemijskih mera koje su na snazi. LiDLU je odmah izrečena mera privremenog zatvaranja objekta na 72 sata, potvrdila je za naš portal Zorica Avramović, načelnica Gradske uprave za inspekcijske poslove.

Ona je pojasnila da je u LIDLU zatečeno oko 280 kupaca, što je znatno iznad dozvoljenog broja. Dodala je i da ovaj trgovinski lanac u svom objektu nije mogao da uspostavi nikakav red, unutra su bili ljudi bez zaštitne maske, nije se poštovala distanca među kupcima, kao ni pravilo da na devet kvadrata može da bude samo jedan kupac. Takođe, ispred objekta nije bilo adekvatne dezobarijere.

“Mera zatvaranja je odmah po uočenim nepravilnostima stupila na snagu, zatvorli smo objekat, a rešenje smo poslali na adresu sedišta kompanije u Srbiji’’, izjavila je Avramović za Nova.rs. Ona je podsetila da je inspekcija više puta ovoj kompaniji ukazivala na propuste, a nedavno im je izrečena i novčana kazna od 300.000 dinara, takođe zbog kršenja mera, a iznosom od 50.000 dinara kažnjeno je i odgovorno lice u pravnom licu.

KOMENTARIŠI