Foto: Instagram

Instagram testira mogućnost objavljivanja fotografija na njihovim fidovima iz pretraživača na desktop računaru. To je prvi put da je aplikacija za razmenu fotografija dozvolila postavljanje van mobilnih uređaja.

Kompanija je potvrdila testiranje te mogućnosti. “Znamo da mnogi ljudi pristupaju Instagramu sa svog računara”, rekao je portparol. “Da bismo poboljšali to iskustvo, sada testiramo mogućnost kreiranja posta na Instagramu pomoću pregledača na desktopu.”

Objavljivanje na radnoj površini ranije je primetio Alessandro Paluzzi, koji je vršio reverzni inženjering popularnih aplikacija. Ali u to vreme, Paluzzi je primetio nešto što se činilo kao da je samo interni test. To se sada menja, a više korisnika vidi da je nova funkcija omogućena u njihovim pregledačima.

Izgleda da nema značajne razlike između postova koji potiču izvan mobilnih platformi. Potvrđeno je da je i dalje moguće otpremiti više fotografija, urediti i primeniti filtere na slike objavljene iz pregledača na PC-ju. Promena je značajna i predstavljala bi glavni korak ka tome da web lokacija Instagrama postane funkcionalna kao i aplikacija. To je takođe još jedan znak da Instagram postaje još sličniji Facebook-u.

KOMENTARIŠI