Ipak neće sve škole u Braničevskom okrugu na redovnu nastavu 1. septembra

Ipak neće sve škole u Braničevskom okrugu na redovnu nastavu 1. septembra

Foto: Urban City / B.P. // Ilustracija

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uputio je dopis školskim upravama, osnovnim i srednjim školama i jedinicama lokalne samouprave o planu obrazovno-vaspitnog rada za sledeću nedelju, a na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Kriznog štaba.

Za prvu nedelju školske godine 2021/2022. godinu Tim je doneo odluku da se u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama, osim u srednjim školama u 15 jedinica.

To su: Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Rekovac, Ćuprija, Preševo, Novi Pazar i Bojnik, saopštilo je Ministarstvo.

Nastava u srednjim školama u ovim lokalnim samoupravama odvijaće se po drugom modelu – kombinovanom, po kome se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Tutin je jedina lokalna samouprava u Srbiji gde će se primenjivati treći model, odnosno onlajn nastava u svim srednjim školama.

Učenici koji boluju od kovida 19 ili kod kojih se postavi sumnja na kovid 19 u periodu koji odredi ordinirajući lekar, kao i učenici koji su bliski kontakti pozitivnih osoba koji se nalaze u karantinu u kućnim uslovima, do isteka perioda karantina u skladu sa stručno-metodološkim upustvom ne počinju sa nastavom 1. septembra 2021. godine.

Odluka o načinu organizacije nastave u osnovnim i srednjim školama doneta je u skladu sa odlukama i zaključcima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19 i stručnim uputstvima za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj i srednjoj školi za školsku 2021/2022. godinu.

KOMENTARIŠI