Koncert Gergieva u tom gradu je ranije zabranjen, podsećaju u Građanskoj inicijativi “Koncert Vlada Georgieva – ipak ćemo održati” i dodaju da su dešavanja na Trgu mogla uživo na internetu da se gledaju preko kamera koje pokrivaju taj prostor.

U inicijativi je ranije rečeno da večeras neće biti struje, jer će biti isključena na području oko Trga Republike.

Izvor blizak Gradskoj upravi rekao je ua agenciju Beta da “struje neće biti” na prostoru Trga Republike gde je zakazan protest, a kako je dodao taj izvor, “ako bude potrebno, neće je biti ni u celom gradu”.

Organizatori skupa pozvali su učesnike da protest bude miran i dostojanstven i “veran svojoj izvornoj ideji”.

“Nema stranačkih zastava, nema političara za mikrofonom, nema uvreda ni mržnje. Na eventualne provokacije odgovaramo prezirom i smehom. Naš odgovor je pesma. Danas nas gleda cela Srbija, pokažimo joj koliko lepi i ponosni možemo da budemo”, navodi se na Fejsbuk stranici inicijative koja organizuje skup.

Betin izveštač iz Smedereva javlja da su pištaljke u prodavnicama danas poskupele sa 20 na 40 dinara.

Vlado Georgiev rekao je da će u Smederevu biti u publici, umesto na bini jer je njegov koncert zabranjen, i dodao da drugi razlog za zabranu koncerta ne zna osim taj što je javno podržao Sašu Jankovića, kandidata za predsednika Srbije. Skup se organizuje pošto je u više navrata otkazan njegov koncert.

KOMENTARIŠI