Vlado Georgiev poručio: “Doći ću, ali vas molim da to bude miran...

Vlado Georgiev poručio: “Doći ću, ali vas molim da to bude miran protest”

Koncert Vlada Georgieva, koji je trebalo da bude održan 4. marta u Smederevu, otkazan je prošle nedelje po drugi put, po svemu sudeći, sada i definitivno. Razlog otkazivanja je nepoznat, a sumnja je pala na Barbino javno iskazivanje podrške jednom od predsedničkih kandidata.

Mada su iz Sportske hale Smederevo u početku govorili da su „problem osigurači“, potom i da je „došlo do odlaganja“, sada je gotovo izvesno da Barba neće u subotu biti na bini.

Ivan Vučić, direktor Hale, nije se javno oglasio da obrazloži otkazivanje koncerta. Naprotiv, ovih dana je, s manje ili više uspeha, izbegavao i novinare i ljubopitne građane Smedereva. A novinarima, vazda vickastim, njegovo prezime je odlično poslužilo, pa se tako pojavio i naslov – „Vučić zabranio koncert Vlade Georgieva“.

Smederevce je ovakva odluka rukovodstva Sportske hale, sumnja se – naložena „s višeg mesta“, prilično iznervirala, toliko da su rešili da koncert ipak bude održan.

Naredne subote, u 20 i 30, u terminu kada je trebalo da bude koncert, zakazano je okupljanje na centralnom gradskom trgu.

Pozvan je i Vlado Georgiev, da prisustvuje ili učestvuje, što je on odmah i prihvatio.

Na „ Luks Naksi budilniku“ je poručio „ Vidimo se 4.marta u Smederevu“. Otkazivanje nastupa shvatio je kao „ autokratsku odluku, ničim opravdanu, kojom je njemu i članovima koncertnog tima uskraćeno Ustavom garantovano pravo na rad“.

„Niko nikada nije otkazao koncert nekom pevaču. To nije radio ni Tito, a kamoli danas u 2017.godini“ , kazao je Georgiev i pozvao Smederevce da skup prođe bez ikakvih obeležja i stranačkih nastupa.

Smederevci su spontano formirali i Fejsbuk grupu koja je za tri dana okupila više od 11 000 članova. Ova porodica ljudi širom Srbije, dijaspore i javnih ličnosti,koji se protive zabrani koncerta, rapidno raste iz sata u sat.

“Pozvani su svi. Nema politike. Nema obeležja pripadnosti. Samo slobodna građanska svest i bunt. Ustanite, krenite i dođite. Mi smo Georgiev. Hoćete li i nas zabraniti?”, navodi se na ovoj fejsbuk stranici.

Među javnim ličnostima koji su podržali Smederevce, najglasnija je bila kantautorka Kristina Kovač koja je na Tviteru pozvala Vlada da se pridruži protestu, ali i kolege muzičare da daju podršku Vladi jer mu je uskraćeno pravo na rad nakon što je javno izneo svoje mišljenje kom predsedničkom kandidatu daje podršku.

 

 

KOMENTARIŠI