Ispraćena još jedna generacija u Požarevačkoj gimnaziji

Ispraćena još jedna generacija u Požarevačkoj gimnaziji

U utorak, 13. juna 2017. godine kolektiv Požarevačke gimnazije u Požarevcu svečano je, dodelom diploma i nagrađivanjem ispratio još jednu generaciju maturanata.

Oni su postali deo istorije škole koja postoji od 1862, a ona je postala trajni deo njihovih biografija. Verujemo da će diplomu škole nositi sa ponosom kao i sećanje na četvorogodišnji period mladosti, proveden u školi.

gimnazija maturanti diplome 2017-min
Nosioci Priznanja Požarevačke gimnazije
gimnazija maturanti diplome 2017 4-min
Matematičar generacije Anđelija Stojanović i direktorka škole Danijela Žukovski

Školovanje je završilo 155 maturanata. Svi su maturski ispit položili u junu i stekli mogućnost da se usmere na dalje pripreme prijemnih ispita na željene fakultete.
Na osnovu Zakona o srednjem obrazovanju i Pravilnika o pohvaljivanju i nagrađivanju učenika Požarevačke gimnazije, Nastavničko veće Požarevačke gimnazije, na sednici održanoj 7. juna 2017. godine, donelo je odluku o nagrađivanju maturanta.
Diplome «Vuk Karadžić», na osnovu odličnog uspeha iz svih predmeta u svim razredima, steklo je 37 učenika.
Diplome za nastavne predmete i oblasti steklo je 45 učenika. 11 učenika su nosioci Diploma za po dva predmeta. U školi je dodeljeno 56 diploma. Po predmetima: srpski jezik 15, muzička kultura 7, fizičko vaspitanje 7, engleski jezik 5, biologija 4, likovna kultura 4, matematika 3, istorija 2, filozofija 2, fizika 2, latinski jezik 2, hemija 1, nemački jezik 1, računarstvo i informatika 1.

Priznanje Požarevačka gimnazija, koje se dodeljuje učenicima završnog razreda koji su u toku školovanja ostvarili posebne rezultate u učenju, na takmičenjima i dali značajan doprinos afirmaciji škole u društvenoj zajednici, steklo je 13 učenika.
Priznanje za doprinos razvoju kulturnih manifestacija u školi i prezentovanje škole dobilo je 44 učenika.

gimnazija maturanti diplome 2017 3-min
Učenice generacije Jelena Jovanović i Mina Milić, sa direktorom škole i gospodinom Petrovićem

Aktiv nastavnika matematike je za najboljeg matematičara u ovoj generaciji proglasio Anđeliju Stojanović. Osim škole, najboljeg matematičara nagradila je i porodica Tadić. Nagradu je ustanovila porodica u znak sećanja na nekadašnjeg učenika Požarevačke gimnazije, Milana Tadića koji je streljan tokom drugog svetskog rata.
Nastavničko veće je za učenike generacije proglasilo: Jelenu Jovanović za društveno – jezički smer i Minu Milić za prirodno- matematički smer.

Ove učenice su uz diplome i nagrade škole dobile i poklon darodavaca. Učenike generacije nagradila je FONDACIJA MILANA I MILOSAVA PETROVIĆA u znak sećanja na Milana Petrovića, nekadašnjeg direktora Požarevačke gimnazije i njegovog brata koji je pomogao njegovo školovanje.

2 KOMENTARA

  1. Kakva je to gimnazija kad drzavni prvak nije djak generacije vec osoba koja nema nijedan uspeh na takmicenjima? Sramota za gimnaziju!!!

KOMENTARIŠI